Typologie:
Locatie:
Status:
Jaar:

Nieuwbouw woning
Andijk
Opgeleverd
2019 – 2021

Grenzend aan de Andijkse polder is deze eigentijdse woning gerealiseerd welke onderdeel uitmaakt van een klein ontwikkelingsplan bestaande uit een 5-tal vrije bouwkavels. Het betreffende perceel is de laatste in deze rij en leent zich daardoor goed voor een bijzondere invulling.

Kenmerkend voor de woning is de rigide, karaktervolle en heldere voorkantsituatie. Voor de tuinzijde geldt het tegenovergestelde. Hier is sprake van een schuinegevellijnen en afgeronde hoeken die de tuin omarmen. Het dak van de onderbouw gaat schuin omhoog en is als groen vegetatiedak uitgevoerd.

De buitengevel van de leefkamer bestaat van vloer tot plafond grotendeels uit glas. De vloeiende vorm van pui en luifel zorgt voor een speels spel van schaduw en licht, waardoor er op elk moment van de dag een unieke woonervaring ontstaat.

De afgeronde hoeken, ronde puien en het oplopend plafond zorgen voor een groot ruimtelijk gevoel in keuken, eet- en woonkamer. Veel glas en grote schuifpuien aan de zuid- en oostzijde verbinden deze ruimtes met de tuin. De gietvloer binnen loopt in één lijn over in het betonnen terras.

in samenwerking met MFA

fotografie Katja Effting