Over Gijs Kramer

Ir. Gijs Kramer (Hoorn, 1982) heeft zijn opleidingen genoten aan de Hogeschool van Amsterdam en de Technische Universiteit Delft. Na het behalen van de Master Architecture (cum laude) heeft Gijs ervaring opgedaan bij diverse architectenbureau’s en heeft daarbij mogen werken aan uiteenlopende opdrachten zoals: woningbouw (particulier & seriematig), interieur, utiliteit, retail, zorg & scholen. 

Functioneel en duurzaam

In 2020 is Gijs zijn gelijknamige architectenbureau begonnen. Met zijn architectuur wordt gezocht naar mogelijkheden om verschillende functies, ruimten of duurzame toepassingen op een speelse manier met elkaar te combineren. Een efficiënt en compact ontwerp reduceert de bouwkosten en vergroot het comfort. Er wordt altijd gezocht naar de juiste balans, waarbij de wensen van de opdrachtgever centraal staan.

Elke opgave is uniek

Geschiedenis van de locatie, natuurlijke en bebouwde omgeving, gemeentelijke eisen, het type gebruiker etc. zorgen ervoor dat elke opgave uniek is. Gijs kiest daarom in het ontwerpproces voor een stapsgewijze en analytische aanpak om zo tot de kernvraag van de opgave te komen. Dit wordt vertaald in een heldere, moderne maar ook karakteristieke architectuur. Door de toepassing van tactiele materialen, zoals hout, beton, glas en staal gaat een gebouw onder de invloeden van de tijd en de natuurlijke elementen leven.