Typologie:
Locatie:
Status:
Jaar:

Bedrijfsgebouw
Venhuizen
In ontwikkeling
2020 – heden

In Venhuizen wordt een bestaand bedrijfsgebouw vervangen voor een moderne hedendaagse versie. De opgave vanuit de opdrachtgever: minimalistisch, industrieel, bijzonder, duurzaam en verwantschap met het hoofdkantoor op de Elbaweg

In het ontwerp is een maximale goot en nokhoogte toegepast, in de vorm van een sheddak. Aan de noordzijde dakramen, aan de zuidzijde het brede dak met optimale zonori├źntatie voor zonnepanelen.┬á

Aan de voorzijde komt deze vormentaal terug in twee naar voren springende driehoekige entreeruimten met dockboards. Het gebouw heeft rondom een prefab betonnen plint die de hoeken accentueert. 

Boven de prefab betonnen plint wordt een mat antracietkleurig sandwichpaneel aangebracht, wat het gebouw een ingetogen uitstraling geeft, geheel volgens de gemeentelijke wens vanuit de welstandsnota.