Typologie:
Locatie:
Status:
Jaar:

Woonhuis
Apeldoorn
Opgeleverd
2015 – 2016

Een bestaande kavel is opgesplitst waardoor er ruimte ontstond om een nieuwe woning te ontwikkelen, net buiten het centrum van Apeldoorn, in een groene omgeving. Mede door de geringe kavelbreedte is de woning in de lengterichting ontwikkeld.

Door de smalle kavel is een ‘aparte’ voor- en achtergedeelte ontstaan. Het voorste gedeelte, is modern en traditioneel en voegt zich naar de straat. Het achterste gedeelte, de eetkeuken, heeft een speelse vorm en is naar de tuin gericht.

De twee delen worden met een grote glazen vide en houten loopbrug met elkaar verbonden. Dit tussengedeelte is smaller, waardoor de woning het groen als het ware omarmt en onderdeel van het interieur wordt.

Het woonhuis is geheel prefab in houtskeletbouw gebouwd. Binnen enkele dagen was de woning wind- en waterdicht. De buitengevel bestaat uit lariks delen en aards stucwerk, welke aansluit op de uit baksteen opgetrokken omgeving.

gerealiseerd in dienstverband MFA

fotografie Katja Effting