Room divider

De eigenaren van dit project aan de Havenweg in Schellinkhout kwamen naar mij toe met de vraag voor een woninguitbreiding. Het heeft niet alleen geleid naar meer vierkante meters woongenot, maar ook naar een verandering van ruimte ervaring en leefgedrag. Dit alles is het resultaat van een multifunctionele roomdivider.

Stalen portalen zijn over een lengte van 11 meter op de lijn van de voormalige voorgevel geplaatst. Hierdoor kon de woning over de gehele lengte worden uitbreidt. Twee kolommen zijn in het midden van de woning weggewerkt in de roomdivider. Behalve het wegwerken van de constructie omhelst dit interieurelement ook een haard, kast en ingebouwde televisie. De roomdivider deelt de ruimte op in een woon- en eetkamer zonder een ‘harde’ scheiding te zijn. Aan weerzijde kan je om het element heen bewegen.

De opdeling van de ruimte heeft als voordeel dat woon- en eetkamer, meer naar buiten georiënteerd zijn in plaats van naar elkaar. De opstelling van de televisie is hierdoor veranderd waardoor je zittend vanaf de bank, naar de tuin kan kijkt en voorbijgangers geen blik op de televisie kunnen werpen. Ook de centraal gepositioneerde open haard aan de kopse zijde draagt bij aan het woongenot in zowel de woon- als eetkamer

Wilt u ook uw uitbreiden en de indeling herzien? Laten we dan, geheel vrijblijvend, een afspraak maken om te kijken naar de mogelijkheden.