Projectfoto

Voor de architect is de kers op de taart het op foto vastleggen van een opgeleverd project. Een goede architectuurfoto benadrukt de kwaliteiten van het ontwerp en laat structuren, sferen en het vakmanschap zien zoals dat door de architect is beoogd.

Binnen de fotografie zijn er specialismen, zo ook voor architectuur. Twee projecten waar ik aan heb gewerkt zijn mede door de prachtige foto’s van architectuurfotografe Katja Effting genomineerd geweest voor architectonische prijzen. Zeer recentelijk zijn, wederom door Katja, twee nieuwe projecten gefotografeerd, dus wie weet… 😉

Een heel mooi voorbeeld waarbij Katja Effting de kern van de opdracht heeft vastgelegd is de transformatie van oude vissersloods naar twee woningen aan de historische vestingmuur van Enkhuizen. Aan de voorzijde is het gebouw uitgebreid met twee markante bouwvolumes. Deze zijn zwevend over de gootlijn van de voormalige loods heen, ontworpen. Dit uit respect voor de het bestaande gebouw, maar ook om duidelijk het onderscheid te laten zien tussen oud en nieuw. De volumes aan de straatzijde komen los van elkaar door de lichte geveldraaiingen ten opzichte van elkaar. De kopgevels bestaan geheel uit glas, en vanaf de verdieping kijk je over de vestingmuur heen naar het IJsselmeer.

Wilt u ook een bijzonder bouwwerk realiseren en die op een prachtige manier later vastleggen op beeld. Laten we dan (geheel vrijblijvend) een afspraak maken.