Kunststof

Een bouwbeurs is een goede plek om als architect in contact te komen met nieuw materiaal (toepassing) of innovaties. Bij het project voor flexibol (kantoor, logies en kookstudio) kwam de wens van de opdrachtgever en een bezoek aan zo’n beurs perfect samen. Als architect werk ik hoofdzakelijk met natuurlijke materialen, nu werd ik geïntroduceerd met gerecycled kunststof.

De opdrachtgever had de ambitie om een gebouw te realiseren met zo min mogelijk onderhoud. Voor de gevel is gekozen voor kunststof (KLP) gevelpanelen die verticaal georiënteerd zijn met een onzichtbare montage. De panelen zijn makkelijk te bewerken en hebben het uiterlijk van zwart hout. Echter gaan deze panelen meer dan vijftig jaar mee, verkleuren niet door weersinvloeden en zijn met een hogedrukreiniger schoon te maken.

Het resultaat is een strak gedetailleerd gebouw waarbij het omringende kassencomplex als inspiratiebron is gebruikt. Sta je recht voor het gebouw dan gaan de duidelijke contouren van het gebouw over in de bestaande kassen.

Wilt u ook een bouwwerk realiseren in een eigentijdse architectuur? Laten we dan, geheel vrijblijvend, een afspraak maken.