Bouwteam

Het bouwen van een bouwwerk is een teamprestatie. Ik ben altijd voorstander van een ‘bouwteam’, zodat alle partijen vanuit hun eigen expertises, inspraak hebben in het gebouw. Als architect hou ik dan het proces in de gaten waarbij ik een groep mensen om me heen verzamel waarvan ik weet dat zij een positieve bijdrage hebben in het realiseren van het ontwerp. Omdat elk project uniek is, geldt dat ook voor het team.

Het project op de Zuider Boerenvaart in Enkhuizen is daarvan een goed voorbeeld:
– Aannemer EAB (Martijn De Boer) werd al vroeg bij het project betrokken. Hun expertise met lastige bouwlocaties in een binnenstad en het feit dat ze hun eigen kozijnen produceren was in dit geval een pre. In het ontwerp is namelijk uitzonderlijk veel glas toegepast met houten kozijnen. Bijzonder daarbij is de 5 meter brede 3-delige schuifpui. 
– Bouwadvies WFO (Roy Kleene) heeft met zijn west friese achtergrond ervaring met soortgelijke situaties in Enkhuizen en voorzag ons van constructief advies.
– De natuurstenen wand en vloertegels voor zowel binnen als buiten, zijn afkomstig van Jan Reek Natuursteen (Gerard Vreeker). Na uitleg over het concept van het ontwerp hebben zij, mij en de opdrachtgever, geadviseerd in de steenkeuze en hoe dit het beste aangebracht kan worden.
– Veel aandacht is er besteed aan het kwaliteitsniveau van de interieurelementen, zoals de haard ( Ewald Bosgoed), keuken en inbouwkasten (Maurits Büsse & Marloes Wensveen binnenhuisadviseur). Bij alles is hierbij naar de juiste balans gezocht tussen lichtinval, natuurlijke materialen en functionaliteit.

Wilt u ook een bouwwerk realiseren in bouwteam? Laten we dan, geheel vrijblijvend, een afspraak maken.