Bijgebouw

Een hoofdgebouw heeft altijd wel (een aantal) bijgebouwen. Denk bijvoorbeeld aan een schuur, garage, aanbouw, tuinkamer, poolhouse etc. Een enkele keer is een vergunning nodig, bijvoorbeeld als het bijgebouw bij een monument behoort, of omdat men wil afwijken van de vergunningsvrije bouwregels of bestemmingsplan. In de meeste gevallen kunnen bijgebouwen onder vergunningsvrije bouwregels gerealiseerd worden. 

Bij dit project in de binnenstad van Enkhuizen had de opdrachtgever als wens om een inspirerend bijgebouw te realiseren met een ultieme tuinbeleving. Er is hiervoor een principeverzoek gedaan. Dit omdat het bijgebouw aan het einde van een groot, langwerpige kavel is gesitueerd wat toehoort tot een monumentale woning. 

De nokrichting van het bijgebouw is schuin gelegd waardoor het volume wordt gemaximaliseerd. Ook ontstaan er zo een bijzondere binnenruimten met diverse schuine lijnen en scherpe hoeken. Lichtinval speelt een belangrijke rol. De gehele gevel, welke gericht is op de tuin, bestaat uit glas. Het hele bijgebouw wordt uitgevoerd m.b.v. in prefab houtelementen.

Wilt u ook een uniek bijgebouw realiseren? Laten we dan, geheel vrijblijvend, een afspraak maken.