1ste Paal

Afgelopen week is de eerste paal geslagen voor de nieuwste uitbreiding van Pop Vriend Seeds – KWS, een gespecialiseerd zaadveredelingsbedrijf in Andijk. Met de eerste paal wordt de eerste heipaal bedoeld. Vaak een feestelijk moment om bij stil te staan omdat de daadwerkelijke bouw het resultaat is van een zorgvuldige voorbereiding van ontwerp, uitwerking, aanbesteding en bureaucratische processen. 

Bij dit project wordt er niet specifiek bij stilgestaan bij gebrek aan tijd. De ontwikkelingen volgen elkaar in razend tempo op. Sinds de oplevering van het hoofdkantoor in 2014 is het bedrijf enorm gegroeid, zowel in personeelbestand maar ook fysiek met een nieuw pakhuis, veldschuur en bedrijfsovername.

En nu de nieuwste uitbreiding: een nieuw kantoor voor Research & Development van meer dan 800m2, een kassencomplex van uiteindelijk 10.000 m2 met waterbassin. Het kantoor sluit zowel betreft architectonisch concept, als ook in de inwendige organisatie, aan op de kasstructuur. Een centrale verbindingsgang in de kas, wordt in het kantoorgedeelte doorgezet en vormt zodoende ook de entree. Het geheel is modulair opgezet op een maatverdeling, welke gelijk is aan de kas. De hoofdvorm is eenvoudig gehouden, maar wel met een zorgvuldige hoogwaardige detaillering. 

Wilt u ook een iets realiseren? Laten we dan een afspraak maken om te kijken naar de ontwerp mogelijkheden.