Typologie:
Locatie:
Status:
Jaar:

Verbouwing + uitbreiding woning
Enkhuizen
Opgeleverd
2019 – 2020

In de binnenstad van Enkhuizen aan de Zuider Boerenvaart is deze aanbouw gerealiseerd welke voor de buitenwereld verscholen ligt achter de bestaande woning. Naast de uitbreiding is ook de totale woning gerenoveerd met hetzelfde concept en materiaalgebruik.

Er is veel glas toegepast, zowel in de gevel als het dak. Dit zorgt ervoor dat de keuken en woonkamer als zeer aangename leefruimten worden ervaren. Zeker bij de keuken is dat te zien waarbij het (strijk)licht via het dakraam op het grove natuurstenen valt. Hierdoor ontstaat er op elk moment van de dag een andere sfeer.

De uitbreiding is gerealiseerd in een strak, maar natuurlijk interieur. Hierbij zijn verschillende houtsoorten toegepast. Samen met het toegepaste natuursteen en mini-patio geeft dit een warm en tropisch gevoel.

Veel aandacht is er besteed aan het kwaliteitsniveau van de interieurelementen, zoals de haard, keuken en inbouwkasten. Hierbij is de juiste balans gezocht tussen lichtinval, natuurlijke materialen en functionaliteit. 

gerealiseerd in dienstverband MFA