Typologie:
Locatie:
Status:
Jaar:

Recreatiewoning
Schellinkhout
In ontwikkeling
2021 – heden

Op de plaats van een bestaand, zeer gedateerde recreatieverblijf, is een nieuw eigentijds ontwerp gemaakt. De bestemmingsplanregels voor de locatie zijn opgesteld voor een bijgebouw. Zonder een procedure te moeten doorlopen zijn de ontwerpvrijheden beperkt betreft bebouwingsvlak, grondoppervlak, goot en bouwhoogte. 

De hoofdvorm is traditioneel, met maximale goot en nokhoogte, waarbij het volume in de lengte richting, op de noklijn is verschoven. Zo ontstaat er aan de achterzijde een klein besloten buitenruimte waaraan zowel de woonkamer als de eetkamer met open keuken aan grenzen.

De opzet is met het oog op de toekomstige prefab hout uitvoering eenvoudig gehouden. Buitenbekleding en kozijnen zijn eveneens van hout, en het dak van zink.